Greh njene majke

Projekti » TV serije » Greh njene majke

Ako je „Ranjeni orao“ najpoznatije delo Mir-Jam, onda je roman „Greh njene majke“ na neki način, najintrigantniji, i kao takav se sam preporučio za TV adaptaciju.

U njegovoj osnovi je uzbudljiva priča o devojci koja veoma mlada, ostaje na tragičan način bez oca i majke. Sama na svetu, počinje borbu za mesto u društvu i životu pokušavajući da shvati šta je to njena majka nekad učinila i zbog čega ona mora da ispašta njen „greh“.

Iskušenja kroz koja prolazi i prepreke koje mora da savlada, učiniće našu junakinju Nedu osobom sposobnom da se na pravi način suoči sa svetom u kome živi i da u njemu nađe svoje mesto i zasluži svoju sreću.

Roman „Greh njene majke“ sadrži sve vrline koje ima rukopis pisca Milice Jakovljević a to su, pre svega, neobična i maštovito vođena priča u kojoj su veoma vešto kombinovani bajkoviti i realistični elementi. Tu su, zatim, izvanredna galerija likova kao i različiti ambijenti u kojima se događa ova priča smestena u vreme pred II svetski rat u Srbiji. Sve su ovo razlozi koji su nas rukovodili da baš ovo delo Mir Jam pretočimo u TV seriju.

Serija ima 18 epizoda, a emitovanje je počelo 20. novembra 2009. godine na prvom programu RTS-a.

Igraju: Ivana Jovanović, Ivan Bosiljčić, Vojin Ćetković, Marinko Madžgalj, Nikola Đuričko, Marija Vicković, Katarina Janković, Tijana Čurović, Milan Vasić, Ružica Sokić, Vesna Stanojević, Branka Pujić, Nebojša Dugalić, Jakov Jevtović, Saša Joksimović, Bojana Grabovac, Višnja Sretenović, Jelena Trkulja, Dragana Milošević, Jelica Sretenović, Goran Daničić, Dragoslav Čumić, Branislav Tomašević, Miloš Đuričić, Siniša Ubović

Scenario: Zdravko Šotra
Reditelj: Zdravko Šotra
Direktor fotografije: Veselko Krčmar
Montažer: Petar Putniković
Kostimograf: Ivanka Krstović
Scenograf: Dejan Anđelković
Kompozitor: Željko Joksimović   
Urednik: Slobodan Terzić
Producent: Zoran Janković